Bedrijven

Wat is hoogrendementsglas?

Deze beglazingen voorzien van één of meerdere heldere edelmetaal coatings, beschermen u nog beter tegen de koude. Ze hebben een isolerend vermogen die zes keer beter is dan enkelvoudige beglazing en tot driemaal beter is dan de klassieke dubbele beglazingen.
De stilstaande gedroogde lucht van de klassieke dubbele beglazing werd vervangen door een, voor mens en milieu, onschadelijke gasvulling die een beduidend beter isolerend vermogen heeft dan lucht gevulde beglazingen.

Het is een bijzonder neutrale beglazing, het houdt de koude buiten maar laat zonlicht en zonne-energie maximaal door.
Ze zorgt tevens voor een drastische verlaging van uw energieverbruik, en helpt het milieu beschermen.
U zal tevens versteld staan, van het warmtecomfort dat onze beglazingen bieden, het neemt  de koude zones in de nabijheid van de beglazing voor een belangrijk deel weg.
Wij leveren hoogrendementsglas in een dubbel of triple beglazing.

 

Wat wij bieden

  • Super isolerende beglazingen of hoogrendementsglas met een Ug van 1.0 en een Ug van 0.9.
  • Energie efficiënte drievoudige beglazing met een isolatiewaarde gaande tot Ug 0.5.
  • Vacuüm beglazingen met een heel beperkt gewicht, maar een uitzonderlijk isolerend vermogen en een Ug. waarde van 0.4.
Glascentra Bavikhove- illustratie thermisch isolerende coating hoogrendementsglas Glascentra bavikhove grafische voorstelling verschil tussen isolatievermogen superisolerende beglazing en enkel glas
In samenspraak met architect, aannemer en schrijnwerker realiseren wij uw project van ontwerp tot in de puntjes afgewerkte realisatie.

Combineer hoogrendementsglas met

Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing is een beglazing die je kan doen besparen op airco-kosten. Deze beglazing haalt het licht binnen, maar houdt de warmte buiten.

Meer lezen

Akoestische beglazing

Deze beglazing beperkt hinderlijke geluiden van buitenaf. Het zorgt voor een rustige privésfeer die stress en geïrriteerdheid kan beperken.

Meer lezen

Veiligheidsbeglazing

"Het glazen schild", zo staat veiligheidsbeglazing bekend. Het is glas dat niet in stukken uiteen valt als het breekt maar door een folie aan elkaar wordt gehouden. Of het valt net in duizenden kleine stukjes uiteen waardoor je niet gekwetst wordt door stukgevallen glas.

Meer lezen

Decoratieve beglazing

Geef een persoonlijk accent aan je beglazing door gebruik te maken van ingewerkte kruiskozijnen , gedeeltelijke of volledig gezandstraalde en/of gezuurde beglazingen en een uitgebreid gamma figuurbeglazingen

Lees meer

Zonwerende beglazing, wat is het?

Uitstekende isolerende eigenschappen bij alle weersomstandigheden. Deze dubbele beglazing garandeert een uitermate effectieve thermische bescherming (lage Ug-waarde 1.0 of 0.9). Tijdens de zomermaanden heeft deze dubbele beglazing, een aanzienlijke vermindering van de intensiteit van de zonnestralen. Het wooncomfort wordt hierdoor verhoogd en het heeft een aantrekkelijke besparing op de airco kosten. Met andere woorden: “ Een beglazing voor alle seizoenen “.

Licht zonwerende beglazingen

Hebben een neutrale kleur, zijn discreet, hebben een beperkte reflectie en zijn vrijwel in iedere omgeving te plaatsen. De beglazingen bieden uitstekende thermische eigenschappen, uitermate effectieve bescherming in de winter en een aanzienlijke vermindering van de intensiteit van de zonnestralen in de zomer. Het zonwerende beglazingen laat maximaal licht door, waardoor een optimaal lichtcomfort ontstaat.

Sterk zonwerende beglazingen

Vormen een doeltreffend schild tegen overmatige straling van het zonlicht. De efficiëntie van de beglazing, komt tot uiting in de lage zon toetreding factor. De sterker zonwerende beglazingen dragen bij tot het beheersen van de kosten op airconditioning. Alle zonwerende beglazingen bij “ GLASCENTRA “ zijn verkrijgbaar in combinatie met hoog rendementsglas en zijn een optimale zonregulering.

Akoestische beglazingen

Tegenwoordig is lawaai een belangrijke bron van overlast.
Het lawaai is trouwens overal aanwezig: op de arbeidsplaats, op straat, in de buurt van zones met veel verkeer (autosnelweg, luchthaven, spoorwegen) en zelfs in ons dagelijks leven (radio, televisie, huishoudtoestellen, buren, ...).

Regelmatig leidt lawaai dan ook tot vermoeidheid, geïrriteerdheid en stress.

Dankzij de verschillende types, akoestische beglazing, bestaat er een oplossing voor alle soorten omgevingen.
Laat ons daarom helpen de beglazing te kiezen met de juiste akoestische prestaties.

Akoestische beglazingen zijn perfect combineerbaar, met super isolerende beglazingen, zonwerende en veiligheidsbeglazingen.

 

Veiligheidsbeglazing

Gelaagd glas is voor het brede publiek synoniem voor bescherming. Een beveiliging van goederen en personen.
Vandaag de dag zijn gelaagde beglazingen, met één of meerdere glaslagen een standaard voor talrijke privé en professionele toepassingen.
Het gamma gaat van inbraak vertragende, over inbraak werende tot zelfs kogelwerende beglazingen.

  • Het beveiligt zowel privé personen als woningen, commerciële en publieke gebouwen.
  • Het voorkomt ook dat een ongelukkige val tegen een glazen wand in een drama uitmondt.
  • Het bezorgt de isolerende beglazingen beduidend verbeterde akoestische waarden.

Gelaagde beglazingen bieden ook een bijzonder hoge bescherming tegen UV straling, en kunnen heel sterke verkleuring van  stoffen en behangpapier verminderen (opgelet hier spelen ook UV verlichting, infrarood, vochtigheidsgraad en kwaliteit van de stoffen, een belangrijke rol).

Gehard glas of thermisch versterkte beglazingen

Beschermt tegen de thermische belasting veroorzaakt door de zon. Sommige zonwerende en isolerende beglazingen, vertonen hoog energetische absorberende waarden en kunnen naargelang de inbouw omstandigheden (zoals type raam, slagschaduwen, enz.) en ligging, kunnen breken ten gevolge thermische schok.

Het heeft een beduidend hogere mechanische weerstand dan gewoon floatglas.

 

Decoratieve beglazing

Door gebruik te maken van ingewerkte kruiskozijnen , gedeeltelijke of volledig gezandstraalde en/of gezuurde beglazingen en een uitgebreid gamma figuurbeglazingen, kan men de woning een heel persoonlijk accent bezorgen.

Kruiskozijnen

Bijzonder elegante en onderhoudsvriendelijke verdelingen tussen de beglazingen. Hun verfijnde lijnen en metaal tinten zoals zilver-, brons-, goud- en/of loodkleuren in 8 en 10 mm breedte.

Al meer dan 30 jaar, en in alle mogelijke RAL tinten zijn de 18 mm ( al of niet met halve randomkadering ) en 26 mm brede kruiskozijnen, de klassiekers onder de kruiskozijnen. Binnen en buiten een verschillende kleur of houtstructuur look: “ Bij Glascentra is niets onmogelijk “

Voordelen
  • Dubbele beglazingen met ingewerkte klein houten leveren bij aankoop een aanzienlijke besparing.
  • Isolerende beglazingen met ingewerkte verdelingen, zijn snel en eenvoudig schoon te maken.
  • De kruiskozijnen bevinden zich veilig tussen de twee glasbladen, en maken het vele onderhoud en schilderwerk van traditionele kruiskozijnen overbodig.

Gezandstraalde en gezuurde beglazing

De beglazingen die aan één zijde, een satijnachtig uitzicht hebben bekomen, verhinderen inkijk, zorgen voor een mooie lichtspreiding en geven de beglazing een diffuus karakter. Creativiteit kent geen grenzen met gezandstraalde of gezuurde beglazing: Lijntjes, vakjes, motieven, tekeningen, huisnummers… kortom alles is mogelijk.

Figuurbeglazing

Verhogen U privacy en zijn verkrijgbaar in heldere of matte uitvoering. De meest uiteenlopende tekeningen, die aansluiten bij elk type schrijnwerk. Kortom: een decoratieve uitdaging.

Bezoekje brengen?

Zeker zijn dat een van onze vertegenwoordigers alle tijd heeft voor u in onze showroom? Plan dan je bezoek online in.

Maak je online afspraak

Vragen?

Stel ze meteen via dit formulier en wij contacteren je zo spoedig mogelijk terug.

Bezoek onze showroom op afspraak

Brugsesteenweg 287, 8520 Kuurne

Een uitgebreide professionele uitleg in deze exclusieve setting?

Om zeker te zijn dat een van onze vertegenwoordigers alle tijd heeft voor u werken wij enkel op afspraak.

Maak je afspraak

Advies nodig?

Doe de quiz

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.

Lees meer over de cookies die we gebruiken